Werkkleding nodig? Hier moet je op letten wanneer je bedrijfskleding voor je organisatie aan wilt schaffen

Werkkleding uitkiezen

Het aanschaffen van werkkleding voor jouw organisatie kan behoorlijk wat voeten in de aarde hebben. Echter, er zijn genoeg redenen om te kiezen voor werkkleding. Het kan zijn dat je kiest voor werkkleding voor de veiligheid, maar ook de herkenbaarheid is voor bedrijven een grote reden om te kiezen voor werkkleding. Bovendien vindt het personeel het ook gewoon prettig om in hetzelfde uniform erbij te lopen. Maar waar moet je op letten bij de aanschaf van bedrijfskleding? Dat lees je in dit artikel.

1.  Werkkleding bedrukken versus borduren

Wanneer je bedrijfskleding wilt aanschaffen kom je op de onvermijdelijke vragen: hoe gaat het product eruit zien? Een afweging die je moet maken is of je de werkkleding wilt laten bedrukken of dat je het wilt borduren. Werkkleding bedrukken is vaak een stuk voordeliger dan werkkleding borduren, terwijl de laatste vaak weer langer meegaat. Wanneer je als bedrijf regelmatig je kledinglijn wilt vernieuwen is het vaak verstandiger om werkkleding te bedrukken. Druk technologieën worden tegenwoordig steeds beter waardoor de kwaliteit ten opzichte van geborduurde werkkleding een stuk beter is.

2.  Duurzaamheid

Een andere overweging is de duurzaamheid van de bedrijfskleding. Hierbij moet je niet alleen denken aan jou als bedrijf, maar ook aan je klanten. Is duurzaamheid niet zo’n belangrijk topic binnen je organisatie, maar willen jouw klanten wel graag dat er duurzame bedrijfskleding wordt gedragen? Overweeg dan goed wat belangrijk voor je is.

3.  Kleding management systeem

Veel organisaties hebben baat bij een kleding management systeem. Hiermee kunnen ze eenvoudig extra kleding bestellen voor (nieuw) personeel. Wanneer je werkkleding aanschaft voor je organisatie is het verstandig om te onderzoeken of jouw leverancier beschikt over een kleding management systeem. Ga met de organisatie in gesprek en vraag om een demo zodat je het systeem leert kennen. Ontdek ook of er mogelijkheden zijn om bijvoorbeeld werknemers toe te voegen aan het kleding management systeem.

4.  Ga ook in gesprek met je personeel

Wanneer je in gesprek gaat over werkkleding is het ook van belang om je personeel te betrekken bij beslissingen. Wat vinden zij belangrijk aan werkkleding? Wat voor werkkleding willen zij eigenlijk? En hebben zij ook voorkeur voor bedrukken of borduren van werkkleding? Zij moeten immers in de kleding lopen. Achterhaal de behoeften van je personeel en neem beslissingen waar ook zij achterstaan. Daarmee voorkom je dat het personeel in kleding loopt waar het niet achterstaat.

5.  Bepaal de belangrijkste eisen

Ieder beroep vraagt om anders/gepaste werkkleding. Een timmerman heeft bijvoorbeeld andere eisen dan een schilder. Je dient jezelf bijvoorbeeld de volgende vragen te stellen:

  • Werken de werknemers voornamelijk binnen of buiten?
  • Is het van belang dat de werkkleding beschermend is?
  • Dragen de medewerkers meerdere lagen of volstaat bijvoorbeeld een t-shirt?
  • Moet het materiaal waterproof zijn?

Dit zijn enkele belangrijke overwegingen die je moet stellen bij het uitzoeken van werkkleding.

6.  Past het bij de huisstijl?

Ook niet onbelangrijk is het aanpassen van de werkkleding naar de kleuren en logo’s van de huisstijl. Hierdoor wordt het effect van herkenbaarheid vergroot en dat zorgt ervoor dat klanten niet verward raken door het idee dat jouw werkkleding er anders uitzien dan de andere uitingen die je gebruikt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje meer en schrijf je in op onze nieuwsbrief. Geen spam, alleen maar waardevolle informatie

Deel deze post met je vrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *