Zelf je administratie willen doen, volg dan deze opleiding

scott-graham-5fNmWej4tAA-unsplash (3)

Lijkt een praktijkdiploma loonadministratie jou wel wat? Dat is namelijk mogelijk bij de opleider MVP.. Deze opleiding duurt zes maanden, waardoor je op twee momenten in het jaar kunt gaan starten met de opleiding. Aan het einde van deze opleiding krijg je een officieel diploma met daarin dat je een goede loonadministratie kunt opzetten. Deze studie is vooral voor mensen die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van salarisadministratie en loonadministratie. Ook als je het werk al doet is het mogelijk om deze studie te volgen, aangezien je jezelf zo kunt specialiseren en misschien een grotere kans krijgt op een promotie.

Wat houdt deze opleiding in?

Met deze opleiding krijg je de kans om kennis en vaardigheden op te bouwen die je nodig hebt als een loonadministrateur. Als je al wat ervaring hebt, dan wordt deze kennis nog wat opgefrist en kan deze opleiding ervoor zorgen dat je wat meer vertrouwd wordt met de verschillende aspecten van arbeidsrecht. Je leert heel erg veel over loonheffing en de onderwerpen die worden behandeld worden ook direct toegepast in de praktijk als het nodig is. Je krijgt zowel fysiek les als thuisstudie. Er worden regelmatig studiebijeenkomsten georganiseerd waar je wat voorbereidend werk aan hebt. Dit zit zo tussen de vijf en de zeven uur per bijeenkomst.

Is het alleen deze opleiding?

Voor de basis is deze opleiding wel geschikt, maar mocht je hierin verder willen gaan dan zijn er een aantal andere opleidingen die hierbij aan kunnen sluiten. De loonadministratie opleiding is dus echt meer geschikt als je een beginnende loonadministrateur bent, of als je het allemaal nog even wilt herhalen. Daarna zou een vakopleiding Payroll Services een optie kunnen zijn. Er zijn ook verschillende sessies om je kennis een beetje bij te werken, zoals de updatesessie Salarisadministratie. Maar mocht je nou echt verder willen studeren op HBO niveau, dan is er een Bachelor van Management Payroll Services die ook op een Associate Degree niveau gedaan kunnen worden.

De kosten van de opleiding

Er zijn verschillende kosten die komen kijken bij deze opleiding. Zo heb je het lesgeld wat vaak al standaard is gecombineerd met het materiaal en de examenkosten die er bij komen kijken. Dit alles bij elkaar zal op zo’n 2.861,- euro uit komen. De factuur zal voor een klassikale opleiding ongeveer drie weken voor de eerste bijeenkomst komen. Er kunnen ook nog een aantal andere kosten bijkomen, mocht je extra begeleiding nodig hebben of het examen niet in één keer halen. Ook zijn er verschillende arrangementen met thee, koffie en water, met eventueel een lunch erbij.

Hoe rond je de studies af?

Elke studie rond je af met een examen. Deze examens worden digitaal gegeven, en je kan zelf bepalen op welke locatie je dit wilt doen. Er is keuze uit ongeveer 30 locaties, dus de kans is groot dat er iets in de buurt zit zodat je niet ver hoeft te reizen. Voor elk behaald examen krijg je een certificaat, en als je alle benodigde examens met een voldoende hebt afgesloten krijg je een diploma. Hierna kan je jezelf ook laten inschrijven bij een Nederlands instituut voor zowel Payroll accounting als register salarisadministrateur. Als je een herexamen moet doen, worden hiervoor nog wel extra kosten in kaart gebracht.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje meer en schrijf je in op onze nieuwsbrief. Geen spam, alleen maar waardevolle informatie

Deel deze post met je vrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *